Terör Saldırılarını Ülkemizi Karıştırmak İsteyenler Yapıyor
18 Aralık 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, artan terör eylemlerinin, ülkemizin büyümesi, bölgesinde söz sahibi olmasından rahatsız olanlar ve onların maşaları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Memiş, Türkiye’nin inisiyatifiyle Halep’te sağlanan ateşkes sonrası Kayseri’deki terör saldırısının olmasının bunun en büyük ispatlarından olduğunu söyleyen Memiş, “Halep’te yaşanan vahşet ve katliama karşı sesini yükselten, Halep için yardım elini uzatan tek ülkenin inisiyatifi ile ateşkes yapılıyor olması, birilerini de oldukça rahatsız etmektedir. Kayseri’deki saldırının zamanlaması bu açıdan da önemlidir.” şeklinde konuştu.


Teşkilat Eğitim Programımızın 4. sü Genel Başkanımızın konuşması ile başladı. Konuşmasının başında Kayseri’deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyen Memiş, bütün terör saldırılarını, arkasındaki güçleri kınadığını ve lanetlediğini söyledi. 

TÜRKİYE’Yİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR
Terör eylemlerinin, ülkemizin bölgede söz sahibi olduğu dönemlerde meydana gelmesinin, Türkiye’nin üzerinde emelleri olan hainleri deşifre ettiğini belirten Memiş, yapılmak istenilenin Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek, bölmek, parçalamak ve yok etmek olduğunu ifade etti. 


Bunu yapanların, Selçuklu’dan Osmanlı’dan kalan kinlerini asla unutmadığını, hiçbir zaman egemenliğini teslim etmediğini, sadece Allah’a secde etmiş milletimize diz çöktürmek istediklerini belirten Memiş, “Hürriyetimizi elimizden almak, bizi kendilerine itaat ettirmek istiyorlar. İşte bunların Türkiye’deki maşaları, uşakları, ajanları, köleleri, itleri, haysiyetsizleri de kahpece pusular kurarak bizleri korkutmaya çalışıyorlar. Asla Başaramayacaksınız. Millet Olarak Buna İzin Vermeyeceğiz” dedi. 


Milletimizin hiç bir zaman korkmadığını söyleyen Metin Memiş, “Kan emeci emperyalizmden korkmuyoruz. Adaletin zulmü yeneceğini biliyoruz. Zalimlerin kötülüklerinden korkmuyoruz.
Çünkü iyiliğin kötülüğü yeneceğini biliyoruz. Darbelerden ve darbecilerden korkmuyoruz.
Çünkü millet iradesinin darbecileri yeneceğini biliyoruz. 15 Temmuz bunun en anlamlı ispatıdır. Kötü adamlardan korkmuyoruz. Çünkü güzel adamların kötü adamları yeneceğini biliyoruz. Hain senaryo ve tuzaklardan korkmuyoruz. Uluslararası arenada Türkiye’nin sesini kıstırmayacağız.” şeklinde konuştu. 

ÜLKEMİZDEN BEKLENTİLER BÜYÜK
Özellikle İslam dünyasının, ülkemizden büyük beklentileri olduğunu söyleyen Memiş, daha sonra şunları söyledi: “Çocuğunu kaybeden Suriyeli gözü yaşlı anneler ‘Neredesiniz’ diyor. Suriyeli çocuklar ‘Nerede kaldınız’ diye haykırıyor. Suriyeli mazlumlar ‘ne zaman geleceksiniz’ diye imdat çığlığı gönderiyor. Fırat Kalkanı operasyonu bu çağrıya evet demektir. İnsani yardımlar bu çağrıya koşmaktır. Milyonlarca Suriyeliye güvenli barınaklar oluşturmak bu çığlığın karşılığıdır. Batılı ülkelerin kötülüğüne, çirkinliğine, çirkefliğine rağmen, sözde muteber devletlerin kapalı kapılar ardındaki kirli ittifaklarına, sömürü düzenlerine devam etme hırslarına, emperyalist saltanatlarını mazlum milletler üzerinden güçlendirme yarışlarına rağmen; Türkiye, doğruları haykırmaya, mazlumların sesi olmaya tek başına da kalsa devam edecektir. Bizler de Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak, ilkelerimizden inançlarımızdan asla taviz vermeyecek ve en gür sesimizle, var güzümüzle mazlumların, mağdurların, ezilenlerin, sömürülenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Halep’te bir insanlık trajedisi yaşandığını belirten Genel Başkanımız Memiş, inanılması zor şeylerin Halep’te yaşandığını belirtti. Sokakların insan cesetleriyle dolu olmasının, kadınların esir alınıp işkence görmesinin, tecavüze uğramasının ve katledilmesinin gerçek olduğunu belirten Memiş, “Parçalanmış minicik cesetlere sarılan babaların feryatları gerçek.  Evet, çocukların gerçekleri, anestezi imlanı olmadan bedenlerine dikiş atılırken sarıldıkları Kur’an ayetleri. Halepli Müslümanların tek gerçekleri ise Allah. Minik yüreklerin günahsız dudaklarından dökülen ayetler, hemen yanı başımızda yaşanan katliam kadar apaçık ortada.” dedi. 

235 BİN ÜYE, KAZANIMLARIN, DEĞERLERİMİZİN VE ÇALIŞMAMIZIN KARŞILIĞI
Konuşmasında sendikal çalışmalarımız ve kazanımlarımız hakkında da bilgi veren Memiş, sahip olduğumuz 235 bin üye sayısının Sağlık-Sen’in kuruluşundan bugüne emek veren ve ter akıtanların gayretli çalışmalarının bir karşılığı olduğunu ifade etti. Bu başarıda, Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımlar, yılmadan, korkmadan, hak, adalet ve eşitlik demesi, gerek terör bölgesi gerek cephede toplumun umudu olan sağlık çalışanlarına sahip çıkmasının da bir karşılığı olduğunu ifade eden Memiş, “Bütün bunları birlikte çalışarak başardık. Birlikte hareket ederek yol aldık, mesafe kazandık. Bu başarı büyük Sağlık Sen ailesinindir. Teşkilatlarımızın alın terinin karşılığıdır. Evet. Bugün bu inanç ve kararlılıkla 235 bin yürekle hedeflerimize daha güçlü koşuyoruz. Yeni kazanımlara koşuyoruz. Yeni umutlara yürüyoruz. Kutlu yürüyüşümüze daha bir kararlı devam ediyoruz. Türkiye’nin vizyonuyla Sağlık-Sen’imizin vizyonu örtüşüyor. Bu vizyon ve misyonun yerine getirilmesinde en büyük zenginliğimiz birliğimizdir. Sağlık Sen’in birliğidir, Memur-Sen’in birliğidir, Türkiye’nin birliğidir, İslam dünyasının birliğidir. Birliğimizle ve kardeşliğimizle Sağlık Seniz, Memur-Seniz, Türkiye’yiz, ümmetiz. Bir olur, diri olur,  iri olursak terör değil Türkiye kazanacak. Darbeciler değil büyük Türkiye kazanacak. Emperyalizm değil güçlü Türkiye kazanacak, millet kazanacak, ümmet kazanacak, mazlumlar kazanacak, insanlık kazanacak.” şeklinde konuştu. 

Teşkilat Eğitim Programımızın dördüncüsü, İstanbul 1 No’lu, İstanbul 2 No’lu ve İstanbul Üniversite, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir ve Kilis şube yönetimlerimiz ve temsilcilerimizin katılımı ile yapılıyor.

 

 

PAYLAŞ :